Strategi Poker – 5 Petua Permainan Tunai Tanpa Had

poker

1. Amalkan kesabaran

Tiada had permainan tunai yang tidak mengalami peningkatan seperti pertandingan, 918Kiss2 Malaysia jadi tidak perlu tergesa-gesa untuk “membuat sesuatu berlaku” dalam permainan tunai. Anda pemain yang mempunyai taruhan rendah adalah yang paling mudah kerana lawan anda tidak akan menyedari jika anda harus duduk sebentar dengan beberapa orbit – mereka masih akan memanggil ketika anda mula bertaruh.

Walaupun dalam permainan bertaruh tinggi, anda harus berlatih sabar. Anda tidak mahu bermain seperti batu tetapi jika tidak ada yang berlaku, anda tidak boleh memaksanya. Pencurian buta kedudukan lewat yang kadang-kadang cukup untuk membuat orang tidak menganggap anda batu yang lengkap. Apabila anda akhirnya berjaya, anda masih mempunyai peluang yang baik untuk bertindak.

Kesabaran adalah masalah besar bagi saya dalam permainan tunai tanpa had. Sekiranya saya menggunakan beberapa orbit tanpa tangan yang kuat, saya akan mula berasa gelisah. Saya akan mencuba tindakan dengan mengangkat terlalu banyak tangan, menggertak terlalu banyak dan secara amnya membuang wang.

2. Main kerusi muzik

Pernah dengar istilah “pemilihan jadual”? Pemilihan jadual adalah salah satu kemahiran utama yang digunakan oleh pemenang besar untuk kelebihan mereka. Istilah ini dilontarkan sepanjang masa sehingga seolah-olah telah kehilangan maknanya. Saya tidak dapat menekankan betapa pentingnya anda mempraktikkan pemilihan jadual yang baik.

Jangan leka duduk di meja permainan tunai yang sama sepanjang malam. Anda mempunyai beratus-ratus meja untuk dipilih semasa bermain poker dalam talian, jadi jangan biarkan peluang besar melewati anda. Pilihan meja yang sedikit dapat menggandakan jumlah wang yang anda bawa pulang setiap bulan.

3. Gunakan pencerobohan untuk keuntungan anda

Apabila saya memberitahu anda untuk bermain secara agresif, saya tidak bermaksud anda harus bermain seperti pemicu kegilaan. Dalam poker, pencerobohan bermaksud menaikkan dengan tangan yang kuat dan melipat tangan yang lemah. Kedengarannya mudah, bukan?

Masalahnya ialah kebanyakan pemain poker menjauhkan diri dari strategi ini dengan hanya memanggil dengan tangan yang lemah, memanggil dengan tangan yang kuat dan hanya melipat ketika tangan mereka ditakdirkan tanpa harapan.

Pemain poker yang agresif akan menaikkan atau melipat tangannya. Sekiranya tidak cukup kuat untuk dinaikkan, tidak cukup kuat untuk memanggil. Pasti, ada masa yang boleh diterima untuk memanggil dalam poker tetapi sebahagian besarnya anda ingin memainkan permainan yang kuat dan agresif.

Pencerobohan mendapat wang dalam pot apabila anda mempunyai tangan yang kuat (seperti bagaimana anda menjana wang) dan ia menagih lawan anda untuk menentang anda. Agresi memenangi wang dalam poker.

4. Perhatikan kedudukan

Perhatikan kedudukan anda dan kedudukan lawan anda. Setiap tangan poker yang anda tonton atau ambil bahagian harus dianalisis dengan mempertimbangkan kedudukan. Tangan mana yang anda mainkan dan cara anda bermain tangan tersebut akan selalu dipengaruhi oleh kedudukan anda di meja poker.

Semasa berada di posisi awal, anda perlu bermain dengan tangan yang jauh lebih sedikit. Apabila berada di kedudukan lewat, anda boleh membuka permainan anda sedikit. Sekiranya anda menggunakan Holdem Manager atau Poker Tracker, anda dapat melihat statistik anda dan anda akan melihat bahawa sebahagian besar wang anda dimenangi pada kedudukan akhir. Anda juga akan melihat bahawa dari semua kerugian anda, kebanyakannya berlaku pada kedudukan awal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *